GUEST WRITER Alexandru Cristian, scriitor: Memorial Day – Never Forget

0
1086

Pentru a se forma popoare care au devenit  națiuni a fost nevoie de multe sacrificii umane și materiale. Marile popoare s-au format în războaie, acolo s-au născut marile conștiințe. Poporul american a avut parte de o a doua naștere după Războiul Civil între Nord și Sud, război desfășurat între 12 aprilie 1861- 9 aprilie 1865.

La o lună după încheierea sângerosului conflict în care au pierit peste 600.000 de suflete, pacea a fost sărbătorită în Nord și Sud. Ziua decorațiilor ( Decorations day),  cum inițial a fost denumită această zi,  a avut loc în luna mai pentru a cinsti memoria celor căzuți în cel mai mare conflict civil din istoria lumii. După acest botez de sânge, al doilea după Războiul de Independență, Statele Unite ale Americii s-au mai născut odată și au devenit marea putere de astăzi.

Acest mare război a fost descris în sute de tomuri dar și în filme devenite celebre. Jertfa ostașilor căzuți a făcut ca eroismul american să fie auzit în toată lumea acelor vremuri. Tragedii și destine frânte din care s-a născut marea națiune americană.

După Primul Război Mondial această zi a devenit o zi în memoria ostașilor căzuți pentru patrie, Memorial Day. Cinstită în ultima zi de luni a lunii mai este un moment de reflecție și de reamintire a sângerosului conflict care a modelat istoria Statelor Unite ale Americii.

Nu trebuie să uităm acest conflict și nici ostașii căzuți pentru patria lor. După anul 1971 această zi a fost cinstită cum se cuvine pe întreg teritorul Statelor Unite ale Americii.

România își cinstește și ea eroii, de Ziua Eroilor, moment înălțător pentru orice țară care are o istorie în spate. Primăvara când viața renaște îi cinstim pe cei căzuți pentru patriile lor ca un semn că viața învinge întotdeauna moartea, iar memoria eroilor se eternizează.

Memorial Day este în Statele Unite ale Americii momentul care marchează apariția verii și odată cu aceasta și viața pe care natura o capătă în zilele de vară.

Nu trebuie să uităm aceste zile cruciale și trebuie să cinstim memoria eroilor noștri, Memorial Day și Ziua Eroilor au ca și punct comun sacrificiul și apariția vieții care învinge moartea și uitarea.

Să nu uităm niciodată!

Never forget!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.