Pentru prima data in Romania se va organiza cel mai are hackaton juridic din istorie: Global Legal Hackaton. Specialisti si antreprenori din domeniile IT si juridic, studenti si oameni pasionati de inovatie se vor reuni in weekend-ul 23-25 februarie la Bucuresti pentru a identifica solutiii tehnologice la probleme de ordin juridic, capabile sa imbunatateasca dezvoltarea mediului de afaceri, in spiritul inovatiei si alinierii la practicile si tendintele internationale.

Evenimentul este organizat la nivel international de: Integra Ledger – blockchain for law, IBM Watson, Cadence, Global Legal Blockchain Consortium, North Texas Blockchain.

Evenimentul se va desfasura simultan in 50 de orase, din 25 de tari, iar decernarea premiilor va avea loc in cadrul galei internationale organizate la New York, in 21 aprilie 2018. In Romania, evenimentul se va desfasura in Bucuresti, intr-o locatie ce va fi anuntata in cel mai scurt timp, iar participantilor din alte orase li se va permite accesul online 2 (remotely).

Termenul de “hackathon” – rezultat al alipirii cuvintelor “hack” (aici termenul nu este folosit in sens de criminalitate informatica, ci ca „exploratory programming”), si “marathon” – a fost folosit pentru prima data de dezvoltatorii de la OpenBSD si de echipa de marketing de la Sun in anul 1999.

Legal Hackathon este un eveniment in care echipe formate din programatori si dezvoltatori de software/blockchain, profesionisti din domeniul juridic, studenti si antreprenori se alatura, pentru o perioada de timp limitata (ore, zile sau saptamani), intr-un proces de brainstorming cu scopul de a crea instrumente inovatoare legal-tech- business care pot fi ulterior materializate intr-un proiect software, util atat mediului privat, cat si celui public.

Primul Legal Hackathon a fost organizat in aprilie 2012 de Jonathan Askin, la acea vreme director al Incubatorului Juridic al Universitatii de Drept din Brooklyn, un guru al inovatiei in legal-tech. Imediat dupa aceea, in anul 2013 Universitatea Harvard avea sa consolideze conceptul prin organizarea unui nou legal hackathon.

Reguli de participare:

Organizatorii incearca sa impuna cat mai putine reguli in incercarea de a incuraja cat mai mult libera cooperare si inovatia. Cu toate acestea, cateva reguli se impun pentru a asigura buna desfasurare a evenimentului:

Echipe:

  • Numarul minim de membri: 3
  • Numarul maxim de membri sugerat: 6
  • Trebuie sa creeze o solutie care sa adreseze una din urmatoarele doua domenii principale:

○ Inters Privat – servicii juridice ca business

○ Inters Public – buna guvernare, legislatie juridica, facilitarea accesului la justitie

  • Nu pot participa idei sau solutii la care s-a inceput dezvoltarea software anterior evenimentului, insa se pot recruta dezvoltatori pentru a realiza idei existente deja
  • Echipele se pot organiza inaintea evenimentului, insa vor trebui sa fie deschise sa accepte noi membrii dupa prezentarile din 23 februarie
  • Echipele nu pot incepe evenimentul avand parti din solutie dezvoltate anterior inceperii evenimentului, dar pot avea ideiile si planurile de programare agreate in prealabil.

Teme de concurs:

In cadrul celor doua domenii principale, de inters public sau privat, pe langa temele alese de participanti, organizatorii pot anunta in ziua evenimentului si teme ce vor fi premiate si jurizate separat. Cateva posibile exemple:

“Cea mai buna utilizare a tehnologiei blockchain in domeniul juridic”

“Cel mai mare impact imediat”

“Cea mai inovativa solutie”

“Cea mai buna utilizare a inteligentei artificiale” etc.

Cei interesati sa se alature acestui demers sunt invitati sa se inregistreze individual pe site-ul https://globallegalhackathon.eventcadence.com.

Contact:

office@globallegalhackathon.ro

globallegalhackathon.ro

Facebook.com/GLHRomania

Organizatori:

Gazde: SCPA Hristescu & Asociații  si SCA Bulboacă & Asociații

Sponsori: Cegeka România, Microsoft România, Mazars, Indaco, Statulat Albulescu|Attorneys at Law

Parteneri: International Association of Boutique Law Firms (IABLF), Code for Romania, Chapter 4 România, Cosmovici|IP Law, Smart Everything Everywhere (SEE40), Digital2Law, Innovation Labs, Techcelerator, Wolters Kluwer, TwentyThree, HappyFriday, AquaVia, The Times Legal Innovation, Asociația Națională a Antreprenorilor (ANA), Asociația Patronală a Industriei de Software și Servicii (ANIS), 5 TO GO, ALIRA, Jerry’s Pizza, Zăganu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.