„M-am născut în 1982, la Bucureşti. Am făcut liceul la Colegiul Naţional “Spiru Haret” şi sunt absolvent al Facultăţii de Istorie a Universităţii din Bucureşti. Am devenit doctor în istorie al aceleiaşi universităţi, în 2011. Teza de postdoctorat cu titlul Impactul Primului Război Mondial asupra descendenţilor boierimii române am scris-o, în 2014-2015, în cadrul unui proiect coordonat de Academia Română.

Am studiat şi în străinătate, la Universitatea Paris IV – Sorbona, la Centre de Recherches en Histoire du XIXe Siècle, la Institut National des Langues et Civilisations Orientales (INALCO) din Paris şi la Universitatea de Vară a European College of Liberal Arts (ECLA) din Berlin.

Am lucrat ca manager cultural în cadrul Institutului Cultural Român, la Direcţia Relaţii Internaţionale (2007-2008) şi ca expert în cadrul Ministerului Educaţiei Naţionale, la Direcţia Afaceri Europene (2012). În 2013 am fost director al Departamentului Memoria Exilului Românesc din cadrul Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc. Am fost consultant al Casei Regale a României (2007-2008) şi vice-preşedinte al Fundaţiei Culturale “Erbiceanu” (2008-2013).

În perioada 2012-2014 am fost profesor asociat la Facultatea de Litere a Universităţii din Bucureşti, Departamentul de Studii Europene. În prezent, sunt expert în cadrul Institutului Cultural Român, coordonator al colecţiei „Istorie cu blazon” de la Editura Corint şi lector al Asociaţiei „Povestaşii”.

Ascult cu pasiune muzică renascentistă şi barocă, mă simt bine în lumea cărţilor lui Tolstoi sau privind picturile primitivilor italieni, îmi place să călătoresc (am avut şansa să vizitez, până acum, peste 25 de ţări de pe trei continente). Am scris câteva cărţi. Dar cel mai mult îmi place să călătoresc în trecut, să scormonesc vechi arhive, să stau de vorbă cu oamenii şi să ascult poveştile lor. Cred că istoria nu poate şi nu trebuie să ignore destinele individuale.”

Autobiografie Filip-Lucian Iorga-Bărbulescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.