În martie 2017 Uniunea Europeană a celebrat 60 de ani de construcție europeană, moment de cotitură, marcat de angajamente ferme, solidaritate, dar și de incertitudine și numeroase amenințări. Acesta însă poate fi și un moment prielnic al reconstrucției și regândirii premiselor proiectului european. Ca răspuns la aceste evoluții internaționale, în luna mai 2017 Departamentul de Relații Internaționale și Integrare Europeană (DRIIE) din cadrul SNSPA București organizează seria de evenimente interactive #ReconstruimEuropa prin care dorește să lanseze o platformă de reflecție și dezbatere ce va explora perspective diferite asupra provocărilor contemporane dinăuntrul și din afara Europei post-Brexit. Dincolo de intenția de a radiografia cele mai recente evoluţii din interiorul UE, dinamici care afectează nemijlocit și frontierele și relațiile externe ale Uniunii, ne propunem să contribuim în cadrul evenimentelor la conturarea unui set de sugestii privind strategia României pentru Președinția Consiliului Uniunii Europene din 2019.

Seria de evenimente #ReconstruimEuropa vine ca răspuns în urma Summit-ului de la Roma și a riscurilor ridicate de scenariile Europei cu mai multe viteze, cu scopul de a reuni în spațiul academic viziuni cât mai diverse asupra problematicilor europene de actualitate și a impactului acestora asupra României, a integrării europene a statelor din Balcanii de Vest și din zona Mării Negre. Ne racordăm astfel la cele mai actuale dezbateri globale alături de experții și de membrii comunității academice DRIIE (profesori, asistenți, cercetători, studenți și absolvenți) prin intermediul unor mese rotunde, ateliere, conferințe internaționale, proiecții de filme, târg de carte și o școală de vară, toate cu scopul de a răspunde la întrebările: Cum? Cu cine? și De ce ReconstruimEuropa? Dorim să creăm o atmosferă de dezbatere deschisă, aplicată, argumentată, în care expertiza pe aceste subiecte relevante să includă voci din mediul academic, decizional, non-guvernamental, precum și din cel cultural artistic.

Toate evenimentele vor avea loc la sediul SNSPA, din Bvd. Expozitiei nr. 30 A, sector 1, București, fiind deschise publicului larg. Puteți urmări programul evenimentelor pe Pagina noastră de Facebook  și pe www.dri.snspa.ro

Pentru mai multe informații vă stăm la dispoziție la următoarea adresă de email: evenimente.driie@gmail.com

Cu stimă,

Lect Dr Miruna Troncotă

Coordonator Echipa #EvenimenteleDRIIE    #ReconstruimEuropa

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.