Joi, 23 martie 2017, începând cu ora 16.00, va avea loc la sediul SNSPA, din Bulevardul Expoziției, nr. 30A, etaj 4, sala 428, masa rotundă cu titlul: “Uniunea Europeană – de la economic la politic: Managementul frontierelor UE”, organizată de Centrul de Studii Europene Europolity din cadrul Departamentului de Relații Internaționale și Integrare Europeană (DRIIE).

Masa rotunda va celebra împlinirea a 60 de ani de la Tratatul de la Roma (25 martie 1957) și vă propune o dezbatere pe tema europeană a momentului – cele cinci scenarii posibile de reformare a Uniunii Europene, publicate de Preşedintele Comisiei Europene pe 1 martie 2017. În viziunea lui Jean-Claude Juncker, după Brexit, există posibilitatea unei Europe cu mai multe viteze, ipoteze care vor fi analizate în cadrul evenimentului. Dezbaterea își propune să ofere o radiografie a celor mai recente evoluţii economice și politice din interiorul UE, dinamici care afectează nemijlocit și frontierele Uniunii. Experţii invitaţi vor explora în acest context și dimensiunile de politică externă și de securitate a UE, abordând și tema permeabilizării frontierelor UE în urma crizei refugiaţilor și a conflictului din Ucraina.

Printre invitaţi se numără: Prof. univ. Dr. Iordan Bărbulescu (Decan DRIIE și Managerul Centrului de Excelență Jean Monnet), Conf. univ. Dr. Clara Volintiru, (ASE, Facultatea de Relaţii Economice Internaţionale), Dr. Mihai Sebe, (Cercetător Institutul European din România), Dr. Ana Maria Costea, (cercetătoare postdoctorală DRIIE, SNSPA), iar discuţia va fi moderată de Dr. Miruna Troncotă, DRIIE, SNSPA.

Acest eveniment se derulează în cadrul Centrului de Excelență Jean Monnet “In and Out: Understanding the European Union Beyond Its Borders”, finanțat de către Comisia Europeană, prin intermediul Programului Erasmus Plus.

Mai multe informații: https://www.facebook.com/events/404575059895888/

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.